mandag 9. september 2013

Tenåringshjernen

I forrige uke var jeg vikar i sosialkunnskap. Sosialkunnskap er et fag jeg har undervist i tidligere, men som jeg ikke har hatt på timeplanen det siste året. Temaet for undervisningsøkten var "tenåringer". I den forbindelse tenkte jeg at jeg ville tipse andre sosialkunnskapslærere der ute om denne passende episoden av Schrødingers katt fra 2012; Tenåringshjernen-ombygging pågår!

Jeg opplevde det som veldig greit å kunne starte med å vise denne episoden. Økten startet en mandag kl. 7.40, og elevene var trøtte. De våknet heldigvis til liv nokså raskt, og vi fikk diskutert hvilke behov tenåringer har, både i forhold til Maslows behovspyramide, og annen teori elevene hadde gjennomgått fra før.

I programmet fikk elevene se eksempler på hasardiøse stunt som ligger på You Tube, og programmet viser forskere som ser på utviklingen av tenåringshjernen fra et evolusjonsperspektiv. Ny forskning forklarer den store kraften og mulighetene som finnes i hjernen til tenåringene. Og i programmet blir det hevdet at det kanskje er slik at tenåringene gjør akkurat det de skal ut fra naturens side...    :)

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar