onsdag 16. september 2009

Byvandring

Det er så kjekt når alt ordner seg. I går ble det bestemt at Påbygg likevel skal få være en egen klasse i norsk. Det betyr at de ikke lenger må få sin undervisning sammen med Vg2 Studieforberedende. Dette er bra både for Påbygg, og for Vg2. Og det er selvsagt veldig bra for meg.

Neste uke har jeg planlagt byvandring med påbyggselevene. Vi går denne ruten, og elevene får hvert sitt stoppested. Noen av stoppestedene er knyttet til litteratur, mens andre er mer knyttet til historie eller arkitektur.

Den siste tiden har klassen jobbet med retorikk, så jeg har store forventninger til fremføringene. Vi er blitt enige om at fremføringene skal vurderes ved hjelp av Leif Harboe sitt vurderingsskjema.

Elevene skal også levere inn et skriftlig arbeid knyttet til byvandringen. Dette arbeidet blir vurdert slik.

.

3 kommentarer:

 1. Det har kommet et fantastisk kart over gatekunsten i Bergen. Anbefaler på det sterkeste å kikke etter alt det flotte som har dukket opp i løpet av de siste årene.
  http://motveggen.blogspot.com/2009/09/det-store-mot-veggen-kartet.html

  SvarSlett
 2. Takk for en interessant blogg.

  Jeg går på Lærerskolen på Landås og må si at det å lese dine refleksjoner og betraktninger er lærerikt og spennende.

  Kan du være så snill å sende meg dokumentene Vurderingskriterier: Muntlig fremstilling, skriftlig (Byvandring) og Artikkel?

  Jeg kan selvsagt kopiere dem med ctrl+A, og så lime dem inn i min Documents, men jeg vil gjerne kreditere riktige opphavsperson(er).

  SvarSlett
 3. @LektorMelby: Tusen takk for tipset. Interessant! :-)

  @Thomas R: Denne bloggen har CC-lisens, så det jeg legger ut her, må du bare bruke. Det er jeg som står bak dokumentene med mindre noe annet er spesifisert. Skjemaet jeg skal bruke for å gi muntlig karakter på byvandring har jeg funnet via Leif Harboe sin blogg. Han har også CC-lisens på bloggen sin. Lykke til med studiene. Håper jeg får frem at læreryrket er både spennende og interessant, at det ikke bare er sutring her. Hehe... ;-)

  SvarSlett