søndag 30. august 2009

Mitt tidsregnestykke skoleåret 09/10

    NORMALÅRSVERK= 1687,5 timer
    Planleggingsdager

    37,5t

    Undervisning (á 60min)

    476,0t

    Stilretting m/fremovermelding (o,5t/pr. stk.)

    345,0t

    Timeplanfestet samarbeidstid

    80,0t

    Møter oppsatt pr. dags dato (dette vil øke)

    37,0t

    Prøveretting m/fremovermelding (0,5t/pr.stk.)

    196,0t

    Midtveisvurdering/elevsamtale

    98,0t

    Forarbeid undervisning (1t/pr. undervisningstime)

    476,0t

    Elevkontakt epost (15min pr. elev pr. termin)

    24,0t

    Elevkontakt/friminutt/kopieringstid/bytte rom

    177,0t

    Fraværsføring Skolearena (1t pr. uke)

    38,0t





    Sum +297,0t.
    Mitt årsverk blir dermed på 1984,5timer.
    Klasse
    Elev-
    tall
    Antall
    norsk-
    stiler
    pr. år
    totalt
    Antall
    prøver
    pr. år totalt
    Antall
    frem-
    føringer
    pr. år
    totalt

    Antall vurderings-
    situasjoner
    pr. år totalt
    Norsk Påbygg vg2-nivå + StVg2
    27
    324
    108
    54
    486
    Norsk Påbygg vg3-nivå
    16
    192
    64
    32
    288
    Norsk Vg1 Tip B
    14
    84
    56
    28
    168
    Norsk Vg1 RM+NA
    15
    90
    60
    30
    180
    Samf. Vg2 HS+RM+
    NA+
    Tip
    26
    0
    104
    52
    156






    Sum
    98
    690
    392
    196
    1278

14 kommentarer:

  1. Beklager til alle dere som kommenterte forrige innlegg. Jeg skulle ordne litt på tallene, men kom til å slette hele innlegget... Uansett, tusen takk for støtten! :-)

    SvarSlett
  2. Jøss bevares. Du får nok å gjøre. Lurer på om jeg skal sette opp et tilsvarende regnskap. Kanskje jeg må sende regning til ministeren ved endt skoleår :)

    Det hørtes veldig lite heldig ut å slå sammen påbygg og vg2. Skjønner veldig godt du ikke er fornøyd med det. Hva sier elevene?

    SvarSlett
  3. Er det smart å kritisere skolen du jobber for åpent for alle her? Ville heller tatt det opp internt (kanskje du har gjort det???)

    Hilsen

    Ex rektor

    SvarSlett
  4. Til anonym. Jeg ser ikke at jeg kritiserer skolen jeg jobber ved. De har nok sine grunner når det gjelder sammenslåingen. Dette innlegget er skrevet for å vise hvor utrolig urettferdig arbeidsmengden til en norsklærer er, i forhold til lærere i andre fag. Antall karakterer man skal sette teller mer enn antall undervisningstimer man har, når det gjelder tidsbruk.

    SvarSlett
  5. Du gir mykje reklame til skulen din. Flott å sjå at ikkje alt er heilt perfekt, sjølv ved Fusa vga :) Stå på!

    SvarSlett
  6. Hehe. Ja, håper jeg gir reklame til skolen, for jeg synes igrunnen at jeg har verdens beste arbeidsplass. Dette handler overhodet ikke om skolen, men om norsklæreres arbeidsmengde!

    SvarSlett
  7. Til ex rektor

    Dette er jo ingen kritikk av Fusa vgs i seg selv, men en statistisk oppsummering av arbeidsmengden til en norsk lærer. Når det foregår på en så saklig måte, må det være lov å lufte meningene i det offentlige rom.

    Jeg er selv lærer, men ikke norsklærer. Jeg bor derimot sammen med en norsk lærer. Jeg kjenner også flere andre lærere med norsk i fagkretsen. Vi har aldri satt opp et regnestykke over årsverk, men at arbeidsmengden er ganske ekstrem så jeg tidlig. Tallene virker sammenlignbare. Jeg synes det er bra at du setter fokus på dette:), stå på videre!

    SvarSlett
  8. Fortsett å sette fokus på dette; til tross for surmaga eks-rektorer uten sans for ytringsfrihet. :) Mer! Mer!

    SvarSlett
  9. Så lenge situasjonen er som den er, så lover jeg å sette fokus på dette. Det føles utrolig urettferdig og frustrerende å måtte jobbe så mye. Det er enda mer frustrerende når andre råder en til å bytte jobb. Det vil jeg ikke, for jeg liker jo arbeidsoppgavene mine til tross for at de spiser meg opp...
    Fint om dere underskriver med navn forresten...

    SvarSlett
  10. Flott blogg, god inspirasjon. Sikter meg inn mot å bli norsklærer i vgs selv, må ærlig innrømme at denne type tabell skremmer meg litt.. Men jeg er så heldig at jeg har mennesker som deg, som kan bidra til å gjøre min fremtidige jobbhverdag bedre! Veldig bra at du setter fokus på dette :)

    SvarSlett
  11. Lina: Takk, så kjekt å høre! :-)

    SvarSlett
  12. ...det blir matte for meg, ser jeg. ;)

    Synd at norskfaget ikke gis den anerkjennelse (les: ressurser) det burde ha, siden man bruker norsk for å lære alle andre fag...

    SvarSlett
  13. Jannike Hegdal Nilssen28. september 2009 kl. 19:48

    Etter over et år som studiekonsulent og eks-norsklektor, så må jeg bare si at jøsses, så deilig det er å ha et liv ved siden av jobben! Det hender jeg jobber overtid, ja, men da skriver jeg opp timer, og så avspaserer jeg f.eks. en uke i slutten av august og reiser til Rhodos (jepp, det gjorde jeg)! Og jeg opplever at jeg har en givende jobb hvor jeg får brukt evner og ferdigheter som utdannelsen min og yrkeserfaringen min har gitt meg. I tillegg har jeg ferie hver eneste kveld og hver eneste helg til for eksempel å lese romaner og annen faglitteratur. Tror aldri jeg har lest så mange bøker siden jeg har sluttet å være norsklektor. Jeg trivdes kjempegodt med jobben min som norsklektor, men jeg må si at nå føles det som om jeg lever på utsiden, i stedet for inne i et fengsel av altfor mye å gjøre. Og inn i fengsel går man ikke frivillig, så det er ikke snakk om å bli lærer igjen. Da må man faktisk gjøre arbeidsmengden levelig og faglig forsvarlig. Jeg synes det hadde vært riktig å halvere den. Da kunne man snakke om levelig samtidig som man faktisk kunne økt kvaliteten på norskutdanningen de unge får.

    SvarSlett
  14. Hei Jannike. Morsomt å få en kommentar fra deg. Har henvist til innlegget ditt i Dagbladet flere ganger. Synes du har satt ord på akkurat det jeg tenker. Norsklæreryrket er både spennende og interessant, men det lar seg liksom ikke gjøre dersom man har behov for mer enn 5 timer søvn i døgnet. Jeg er enig med deg i at arbeidsmengden bør halveres. Har en kollega som jobber 50%, men likevel 44 timer i uken. Selv jobber jeg gjerne rundt 60 timer, men da gjør jeg bare det jeg absolutt må, og iblant føles det rett og slett som skikkelig slurvearbeid. Jeg håper absolutt at det skjer en endring snart. Hvis ikke søker jeg nok jobb som studiekonsulent! :-)

    SvarSlett